Назва препарату ГЛОРІ®, ВГ Діюча речовина азоксистробін, 50 г/кг + манкоцеб, 700 г/кг Препаративна форма водорозчинні гранули Спосіб дії контактно-трансламінарна Норма витрати робочого розчину 200-300 л/га Упаковка мішок 15 кг Температурний режим зберігання від -15 °С до +40 °С
Культура Соя Хвороба Пероноспороз, фузаріоз, іржа, септоріоз, церкоспороз, борошниста роса, антракноз Норма внесення, кг/га 1,5-2,0 Спосіб та час обробки Обприскування у період вегетації Кратність обробок 2 Строк останньої обробки (днів до збору врожаю) 30
ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ:
широкий спектр контролю збудників хвороб, в тому числі пероноспорозу;
профілактичний та лікувальний ефект;
тривалий період захисту;
підсилює процес фотосинтезу;
є додатковим позакореневим живленням Zn та Mn для культури;
знижений ризик виникнення резистентності.
МЕХАНІЗМ ДІЇ: Манкоцеб – згідно міжнародної класифікації FRAC належить до хімічної групи дитіокарбамати (FRAC code М03). Контактна діюча речовина захисної дії, що призначена для захисту сої від збудників несправжньої борошнистої роси (пероноспорозу), а також септоріозу, церкоспорозу, іржі та фузаріозу. Пригнічує активність ферментів, порушує ріст клітинної оболонки патогену, біохімічні процеси в мітохондріях та цитоплазмі клітин гриба. Манкоцеб рівномірно розподіляється по поверхні рослин, утворюючи захисний шар, що перешкоджає проникненню інфекції в середину листа. Азоксистробін – це системний фунгіцид, що рухається в усі частини рослини, гальмуючи мітохондріальне дихання грибків шляхом порушення у діяльності електронно-транспортного ланцюга в результаті чого блокується синтез АТФ. Є інгібітором спороношення, проростання спор та росту міцелію у чутливих грибків.
ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ:
ГЛОРІ застосовується в період вегетації сої з нормою 1,5-2,0 кг/га;
найкращий фунгіцидний ефект проявляється на ранніх стадіях розвитку збудників хвороб або профілактично до їх появи;
не допускається використання у бакових сумішах з сильними окислювачами і кислотами.
СВІТОВИЙ ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ: ГЛОРІвикористовується у світовій практиці на таких культурах як кукурудза, горох, боби, рис, картопля, томати, цибуля, часник, диня, баклажани та декоративні культури.