ДОЛЯ

Діюча речовина: хізалофоп-П-етил, 125 г/л
Призначення: Препарат Доля – післясходовий гербіцид для боротьби з однорічними та багаторічними злаковими бур’янами в посівах технічних, овочевих, зерно бобових та інших культур.
Механізм дії: Системний післясходовий гербіцид. Проникає через поверхню листя, концентрується в точках росту стебел і кореневищ бур’янів, порушує синтез
ліпідів (жирних кислот), ріст бур’янів припиняється, в’януть і відмирають (хлороз, антоціанове забарвлення). Перші симптоми ураження на бур’яни з’являються через 5-10 днів, повна загибель через 2-3 тижні.
Класифікація ВООЗ, токсичність: III клас (помірно небезпечні речовини). Помірно небезпечний для птахів, риб та земляних черв’яків.
Пакування: каністра 5 л
Приготування та норма витрати препарату, робочого розчину: Препарат вносять тільки за допомогою наземних обприскувачів з нормою витрати робочого розчину 200-400 л/га.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ:
Культура: Соняшник,соя, ріпак озимий та ярий
Об’єкт: Однорічні та багаторічні злакові бур’яни
Норми витрати, л/га: 0,4 – 1,2
Спосіб, час обробок, обмеження: Обприскування посівів у фазі 2-4 листків у бур’янів незалежно від фази розвитку культури

Оптимальним для застосування є період активного росту бур`янів (фаза 2-3 листки у однорічних, висота 10-15 см у багаторічних, за таких умов рекомендуються мінімальні норми препарату, при пізніх фазах розвитку бур`янів необхідно збільшувати норми застосування). Не рекомендується обробляти гербіцидом культури в стані стресу внаслідок приморозків, пошкодження шкідниками, недостатнього живлення та інше.
-оптимальний рН води – 5,5-7,5 (рН більше 7,5- знижує ефективність).
-оптимальна температура повітря на момент внесення препарату – +15 - +25 °С.
Несприятливі погодні умови для розвитку рослин. (температури менше +12 °С, посуха) уповільнюють дію препарату. Швидко проникає в рослини і не змивається дощем вже через 3 годин після внесення препарату. Швидкість вітру при дрібнокрапельному обприскуванні не повинна перевищувати 4 м/с, при крупнокрапельному – 5 м/с. Суттєвий вплив на ефективність має відносна вологість повітря – оптимальна 40 -50%. не рекомендується обробляти за наявності роси.
Гербіцид впливає лише на вегетуючі бур`яни, також знищує вузли кущення та точки
росту кореневищ злакових бур’янів - цим запобігає повторній регенерації, але не проникає в грунт і не діє на наступні хвилі однорічних злакових.
Має високу ефективність проти падалиці зернових культур. Хізалофоп- П-етил швидко розкладається у ґрунті, тому препарат не впливає на наступні культури сівозміни.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ:
Не можна змішувати з іншими гербіцидами, добривами, фосфорорганічними інсектицидами, не доцільно змішувати з фунгіцидами (якщо є необхідність в багатокомпонентних бакових сумішах то у кожному окремому випадку потрібно проводити тест на сумісність).

Компанія-виробник: ДАР Агро

Click to order
Ваше замовлення
Total: 
Оберіть дату доставки